Klant

MENPURITY

Datum

02/2024

Diensten

E-commerce SEO

Project overzicht:

MENPURITY, een nieuwe speler op de markt van haarproducten voor mannen, wilde met hun webshop direct goed van start gaan. Het doel was om de online vindbaarheid en verkoop te stimuleren vanaf de lancering van de webshop.

Hoe pakten we het aan?

  • Website structuur en CMS keuze:We hebben MENPURITY geholpen met het kiezen van een CMS dat niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook goed samenwerkt met SEO-best practices. De site-architectuur is zodanig opgezet om zowel gebruikersgemak als zoekmachine-indexering te optimaliseren.
  • Keyword onderzoek en strategie:Uitgebreid keyword onderzoek uitgevoerd om te identificeren welke termen potentieel klanten gebruiken bij het zoeken naar haarproducten voor mannen. Deze zoekwoorden zijn strategisch geplaatst in titels, meta-descriptions, productbeschrijvingen, en blogs.
  • Content creatie:We hebben gezorgd voor kwalitatieve, informatieve en aantrekkelijke content die niet alleen aansluit bij de zoekintentie van de doelgroep, maar ook de merkidentiteit van MENPURITY versterkt. Dit omvat zowel productbeschrijvingen als regelmatig geüpdatete blogposts over haarverzorging en stylingtips voor mannen.
  • Technische SEO:Optimalisatie van alle technische aspecten van de website, inclusief snelle laadtijden, mobiele responsiviteit, en het instellen van correcte HTTPs redirect protocollen. Daarnaast hebben we de afbeeldingen van producten geoptimaliseerd voor snellere laadtijden en betere zichtbaarheid.
  • Linkbuilding en autoriteit opbouwen:Een strategische linkbuilding campagne opgezet om de autoriteit van MENPURITY te verhogen door links te verkrijgen van relevante, hoogwaardige externe sites.

Wat kwam er uit?

  • Verhoogd Organisch Verkeer:Een significante toename in organisch verkeer als gevolg van verbeterde zoekmachine rankings op belangrijke zoekwoorden.
  • Sterke Merkpositionering:MENPURITY heeft zich snel gevestigd als een vertrouwd merk in de markt van mannen haarproducten, mede dankzij de effectieve SEO en content strategie.
  • Verbeterde Conversieratio's:Door de geoptimaliseerde gebruikerservaring en de aantrekkelijke productpresentaties zijn de conversieratio's aanzienlijk gestegen.

Conclusie:

De samenwerking met MENPURITY bij de opzet en lancering van hun e-commerce platform was een groot succes. Dankzij een sterke focus op SEO vanaf het begin is het merk snel gegroeid en heeft het een solide online aanwezigheid opgebouwd. De resultaten spreken voor zich met verhoogd verkeer, betere conversies en een sterk merkimago.